Mercan Beğendi

Hem günlük yemeklerinizde hem de özel davetlerde şıklığı ve lezzeti bir arada sunan mercan beğendi ile deniz mahsullerinin en zarif haliyle tanışın!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Balığı ayıklayıp, filetosunu çıkarın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağında kavurun. Soya sosu ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın.
-
2
Diğer taraftan beğendi için patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve ezin. Tereyağını bir tavada eritip, unu ekleyin. Unun rengi dönene kadar kavurmaya devam edin ve sürekli karıştırarak soğuk sütü katın. Pütürlü kalmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
-
3
Koyu bir kıvam alınca içine patlıcan, tuz, kaşar peynirini ekleyin. Hızlı bir şekilde karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine kavurduğunuz balığı yayıp, kekik serpin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL