Kuru Yemişli Taze Fasulye

Kuru Yemişli Taze Fasulye

Klasik taze fasulye yemeğine modern bir dokunuş! Kuru yemişlerin çıtırlığı ve lezzetiyle zenginleşen bu tarif, yepyeni bir deneyim sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Taze fasulyeleri ayıklayıp, verevine ince şekilde doğrayın.

  • 2

    Ezilmiş sarımsak ve biraz tuz ile birlikte, 2 yemek kaşığı zeytinyağında kapağı kapalı tavada pişirin. Gerekirse çok az su ekleyin.

  • 3

    Pişmeye yakın turna yemişlerini ilave edip birkaç dakika daha pişirin.

  • 4

    Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış dereotu, nane, taze soğan ve iri kırılmış bademleri ekleyin.

  • 5
    Limon suyunu ve kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ederek karıştırın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...