Sofra
Hafif ve sağlıklı bir akşam yemeği için ideal seçenek! Kiremitte patatesli levrek

6 Porsiyon
60 Dakika
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg levrek

    4 adet orta boy patates

    3 adet defne yaprağı

    4 diş sarımsak

    3 adet soğan

    4 adet domates

    Sivri biber

    12 adet mantar

    Sosu için:

    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

    1 adet limonun suyu

    1 tatlı kaşığı tane karabiber

    Tuz

Temizlenmiş balığın sırt kısmı ile süzgeçlerini alın. İçine defne yaprağı ve sarımsak koyun. Orta büyüklükte bir güveç kabının ortasına balığı yerleştirin. Kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş patatesi balığın her iki tarafına yerleştirin. Kabuğu soyulup dörde bölünmüş soğan, dilimlenmiş domates, doğranmış sivri biber ve ortadan ikiye kesilmiş mantarı da ekleyin.
Sos için bir kapta Ayçiçek yağı, limon suyu, tane karabiber ve tuzu karıştırıp, yemeğin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.