Karidesli ve Kabaklı Spagetti

Karidesli ve Kabaklı Spagetti

Karides ve kabakla birlikte lezzet şölenine dönen bir spagetti tarifi: Karidesli ve Kabaklı Spagetti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Geniş tencerede suyu kaynatın, tuz ekleyin. Spagetti'yi hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Süzmeden önce yarım çay bardağı suyunu ayırın.

  • 2

    Sos için yapışmaz yüzeyli bir tavaya zeytinyağını alın. Sarımsağı ekleyerek kavurun. Karidesleri ekleyin, önlü arkalı 2 dakika soteleyin. Ardından kiraz domatesleri ekleyin. Domateslerin kabukları hafif çatlayana kadar pişirin.

  • 3

    İnce uzun doğranmış kabağı ilave edin, 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Ayırdığınız makarna suyundan ekleyin. Tereyağı ve limon suyunu da ilave ederek karıştırın.

  • 4
    Haşlanmış spagetti'yi tavaya alın. İyice karıştırarak 4-5 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Ortasına karidesleri yerleştirerek üzerine zeytinyağı gezdirin. Taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...