Kerevizli Pirinçli Köfte

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz soğan, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Harçtan küçük parçalar kopararak yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri una bulayarak bir tepsiye dizin.
-
2
Diğer taraftan taze yaprakları ile birlikte ayıklayıp yıkadığınız kerevizlerin kök kısımlarını soyup elma dilimi şeklinde dilimleyin.
-
3
Zeytinyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğranmış taze soğan ve elma dilimi kerevizi ekleyip karıştırın.Sebzelerin rengi dönmeye başlayınca köfteleri ilave edip, üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin ve 10 dakika kadar pişirin.
-
4
Sos için un ve limon suyunu iyice çırpıp yemeğin üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın ve karıştırarak 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL