Sebzeli Kuzu Güveç

Sebzelerle zenginleşen kuzu güveç, fırında ağır ağır pişerek yumuşacık kıvamı ve yoğun aromasıyla sofralara lezzet şöleni sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Doğranmış kuzu etini, tuzu, karabiberi, kuru kekiği ve unu bir kapta karıştırın.
-
2
Fırın ısısına dayanıklı döküm tencereyi ocağın üzerine alın, tencere ısınınca ayçiçek yağı ile birlikte kuzu etlerini 10 dakika kadar kavurun.
-
3
Kuzu etini bir kenara alın. Aynı tencerenin içine rendelenmiş beyaz soğanı yumuşayana kadar kavurun. Üzüm sirkesi ile salçayı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
-
4
İri doğradığınız havuçları, kabuğunu soyduğunuz patates ve mor soğanları da ekleyin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra sıcak et suyunu ilave edin.
-
5
Tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika kaynattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında,kapağı kapalı olacak şekilde fırına yerleştirin. 1 saat pişirdikten sonra fırından alın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL