Kalkan Beğendi
Akşam yemekleriniz için lezzetli kalkan beğendi tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları közleyip kabuklarını ayıklayın. Bir kasede patlıcanları süt ve 1 yemek kaşığı ayçiçek yağıyla birlikte karıştırıp püre haline getirin.
-
2
Ayrı bir kapta, temizlenmiş balıkları haşlayıp etini ayırın. Kalan ayçiçek yağında, doğranmış soğan, sarımsak ve sivri biberleri soteleyin. Malzemenin rengi dönünce içine balıkları ilave edin. 1 yemek kaşığı soya sosuyla 1-2 dakika karıştırıp, tepsiye aktarın.
-
3
Üzerine patlıcan püresini yayın. Kaşar peynirini serpip, önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL