Kabak Köftesi

Kabak Köftesi

İçi yumuşacık, dışı nar gibi kızarmış... Kabak Köftesi, kabak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak. Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edildiğinde tadına doyulmaz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kabağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin, suyunu iyice sıkın.

  • 2

    Yumurtaları, kıyılmış dereotunu, haşlayıp püre haline getirdiğiniz patatesi, tuzu, karabiberi ve mısır ununu ilave edin. İyice karıştırıp hamur elde edin.

  • 3

    Hamurdan cevizden biraz daha büyük toplar elde edin, her topun ortasına peynir küpleri yerleştirin. Hamuru toparlayın.

  • 4

    Kaplamak ve kızartmak için hamur toplarını önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Sıcak ayçiçeği yağında kızartın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...