Kabak Köftesi

İçi yumuşacık, dışı nar gibi kızarmış... Kabak Köftesi, kabak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak. Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edildiğinde tadına doyulmaz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabağı rendenin ince tarafıyla rendeleyin, suyunu iyice sıkın.
-
2
Yumurtaları, kıyılmış dereotunu, haşlayıp püre haline getirdiğiniz patatesi, tuzu, karabiberi ve mısır ununu ilave edin. İyice karıştırıp hamur elde edin.
-
3
Hamurdan cevizden biraz daha büyük toplar elde edin, her topun ortasına peynir küpleri yerleştirin. Hamuru toparlayın.
-
4
Kaplamak ve kızartmak için hamur toplarını önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Sıcak ayçiçeği yağında kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL