Ispanaklı ve İsli Çerkez Peynirli Tortelloni, İtalyan mutfağının klasik tortelloni hamurunun, taze ıspanak ve aromatik isli Çerkez peyniri ile doldurulmuş haliyle yapılan özel bir makarna yemeğidir.

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım demet ıspanak

    7 yemek kaşığı rendelenmiş isli çerkez peyniri

    2 su bardağı un

    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

    2 yemek kaşığı krema

    4 adet yumurta

    Yarım demet ada çayı

    2 yemek kaşığı tereyağı

    Tuz

Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın. Yağ ile kavurun ve blendırda püre haline getirin. Krema ve 1 adet yumurtayı çırpın. Rendelenmiş isli çerkez peynirini ekleyip karıştırarak iç malzemesini hazırlayın. Un, sıvıyağ, ıspanak püresi ve kalan yumurtaları karıştırın. Yoğurarak sert bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat kadar dinlendirip, merdane ile açın.
2x2 cm'lik kareler şeklinde kesin. Kare hamurlara iç malzemesini paylaştırın. Tortelloni şeklinde kapatarak kaynar tuzlu suda haşlayın. Bir tavada tereyağını eritin. Adaçayı yapraklarını ekleyip biraz kavurun. Haşlanmış tortellonileri de ekleyin. 3-4 dakika birlikte pişirip sıcak olarak servis yapın.