Ispanaklı ve İsli Çerkez Peynirli Tortelloni
ORTA
4 KİŞİLİK
Ispanaklı ve İsli Çerkez Peynirli Tortelloni, İtalyan mutfağının klasik tortelloni hamurunun, taze ıspanak ve aromatik isli Çerkez peyniri ile doldurulmuş haliyle yapılan özel bir makarna yemeğidir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın. Yağ ile kavurun ve blendırda püre haline getirin. Krema ve 1 adet yumurtayı çırpın. Rendelenmiş isli çerkez peynirini ekleyip karıştırarak iç malzemesini hazırlayın. Un, sıvıyağ, ıspanak püresi ve kalan yumurtaları karıştırın. Yoğurarak sert bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat kadar dinlendirip, merdane ile açın.
-
2
2x2 cm'lik kareler şeklinde kesin. Kare hamurlara iç malzemesini paylaştırın. Tortelloni şeklinde kapatarak kaynar tuzlu suda haşlayın. Bir tavada tereyağını eritin. Adaçayı yapraklarını ekleyip biraz kavurun. Haşlanmış tortellonileri de ekleyin. 3-4 dakika birlikte pişirip sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL