Güveçte Beşamel Soslu Kereviz

Güveçte Beşamel Soslu Kereviz

Güveçte Beşamel Soslu Kereviz tarifi eşsiz lezzetiyle şimdi sizlerle..

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını bir tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun.Eti ekleyin, suyunu salıp, yeniden çekene dek pişirin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin ve suyu çekene kadar pişirin.

  • 2

    Temizleyip elma dilimi şeklin de doğradığınız kerevizi tencereye ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 1su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika pişirdikten sonra bir güvece aktarın.

  • 3

    Beşamel sos için tereyağını bir tavaya alıp, unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine azar azar ve karıştırarak süt ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri, tuz, karabiber ve dereotunu ilave edip ocaktan alın.Beşamel sosu güveçteki yemeğin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...