Tencereye ayçiçeği yağı ve tereyağını alın. Kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından kuşbaşı doğranmış eti ekleyin. Suyunu salıp tekrar çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış yeşil biberleri ekleyerek birkaç dakika daha pişirin. Soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin, karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin.
Üzerine sıcak suyu dökün. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte yaklaşık 30-35 dakika et yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu ilave edin. Kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ekleyin. Pürüzsüz ve koyu kıvamlı bir sos elde edene kadar pişirin.
Soğanı bütün halde içine koyun, karanfil ve defne yaprağını ilave edip birkaç dakika daha kaynatın. Soğan, karanfil ve defne yaprağını içinden çıkarın. Közlenmiş patlıcanları ekleyip karıştırın.
Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip tamamen eriyene kadar karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatı ekleyerek beğendiyi ocaktan alın. Servis tabağına önce beğendiyi yayın. Üzerine pişen eti yerleştirin. Sıcak servis yapın
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.