Hamsi Köftesi

Lezzetli bir Karadeniz klasiği: Hamsi Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kılçıkları ayıklanmış hamsiyi, soğanı, sarımsağı, maydanozu ve kuyruk yağını çok ince doğrayın. Bayat ekmekleri ıslatıp hamsili karışıma katın veya bu malzemeleri kıyma makinasında çekin.
  • 2
    Bir kaba aktardığınız hamsili kıymanın içine yumurtaları, rendelenmiş kaşar peynirini, baharatların tümünü ve tuzu ilave edin. iyice karıştırarak yoğurun ve köfte kıvamına getirin. Bu karışımı 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • 3
    Dolaptan çıkardıktan sonra köfte şekli verip ızgara veya yapışmaz yüzeyli tavada pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...