Enginarlı Yeşil Erikli Kuzu Yahni

Enginarlı Yeşil Erikli Kuzu Yahni

Enginar sevenlerin kesinlikle denemesi gereken bir tarif.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Temizlenmiş enginarların kararmasını önlemek için üzerilerini geçecek kadar limonlu suya alın.
  • 2
    Kuzu madalyonları kızgın tavada önlü arkalı mühürleyin. Büyük bir tencereye alıp, etlerin üzerine geçecek kadar su koyup kaynatın.
  • 3
    Tane karabiber, tane kırmızı biber, defne yaprağı, taze kekik yaprağı ve tuz ekleyip 1 saat kısık ateşte pişirin.
  • 4
    Enginarların suyunu süzüp irice doğrayın ve arpacık soğanlarla birlikte tencereye ekleyerek 20 dakika pişirin. Erik ve tuz ilave edip 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...