Çilek ve Şampanyalı Risotto Brulee
ORTA
1 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
RISOTTO pirincini sıvıyağ ile derin bir tencereye alıp kavurun. Sıcak su ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Çileklerin yarısını püre olarak, diğer yarısını tane olarak tencereye ilave edin. 1-2 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra şampanya ve taze nane ekleyin. Risottonun pişmesine yakın, krema ve parmesan peynirinin yarısını ilave edin. Tencereyi ocaktan alıp risottoyu servis tabağına alın. Üzerine kalan parmesanı serpin. Üzerini pürmüzle yakıp, sıcak olarak servis yapın.AŞÇININ NOTUPürmüz yoksa fırının üst ızgarasını kızdırıp peynir eriyip rengi değişene kadar bekletebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL