Cevizli Baklava

İncecik yufkalar arasına serpiştirilen bol ceviz ve şerbetin enfes uyumuyla klasikleşmiş bir tat: Cevizli Baklava, bayramların ve özel günlerin vazgeçilmez tatlısı!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbeti için su ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın. 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Limon dilimlerini ekleyin. 5 dakika da limon dilimleri ile kaynatıp ocaktan alın. Limon dilimlerini içinden çıkarıp şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
-
2
Tereyağını bir sos tavasında kısık ateşte eritip köpüğünü alın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
-
3
Baklava yufkasının büyüklüğüne uygun bir fırın kabı seçin. Fırça yardımıyla tabanını iyice yağlayın. 3 adet yufka koyup üzerine tereyağı sürün. Bu işlemi 7 kez tekrarlayın. 21'inci yufkada cevizi serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Kare dilimler kesip kalan tereyağını da üzerine sürün.
-
4
-
5
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kontrollü pişirin.
-
6
Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince aralarına Antep fıstığı serpip şerbetini dökün.
Şerbetini çekince servis tabağına alıp üzerine dövülmüş ceviz serpiştirip limon kabuğu şekerlemesi ve güllerle süsleyin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler