Ev Yapımı Makarna

ORTA 60 DAKİKA 4-6 KİŞİLİK

Herkesin severek yediği makarnayı evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki ev yapımı makarnanın malzemeleri nelerdir? Ev yapımı makarna nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla ev yapımı makarna tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unla irmiği karıştırıp içine yumurtaları kırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun.

  • 2

    İki bezeye bölüp, her birini yuvarlayın. Bir adet bezeyi merdane yardımıyla ve önlü arkalı ara sıra unlayarak inceltin. Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.

  • 3

    Hamurların üzerine un serpip, mutfak havlusu ile örtün ve 10-15 dakika oda ısısında dinlendirin. Hamurların üzeri yeteri kadar kuruyunca, üst üste koyup geniş ve gevşek bir rulo yaparak dilediğiniz kalınlıkta kesin.

  • 4

    Şeritlere un serpip silkeleyin. Tuzlu kaynar suda 5-7 dakika haşlayıp servis tabaklarına alın. Üzerlerine domates sos gezdirin ya da parmesan serpip ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...