Pastırmalı Kavurma

Pastırmalı Kavurma

Ramazan'da günün mükafatı olacak lezzetler...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kıymayı bir tavaya alıp hafifçe kavurun. Tuz ve sıvı yağ ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyılmış soğan ekleyip, yumuşayana dek ağır ateşte kavurun. Salça, ceviz ve karabiber ekleyip bir-iki çevirin. Ocaktan alıp, güveç kaplarına pay edin.
  • 2
    Kenarlarına rulo yapılmış pastırma yerleştirip, arzuya göre ortalarına 1'er yumurta kırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...