Altı Ezmeli Tike Kebabı

Gaziantep mutfağının yöresel et yemeklerinden olan ve kuzu etinden yapılan Tike Kebabının malzemesi oldukça çeşitlidir. Peki Tike Kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte Tike Kebabı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Domatesleri ikiye kesip şişlere takın. Daha sonra fırın veya ızgarada pişirin. Kabuklarını temizleyip incecik kıyın ve servis tabağına alın.

  • 2

    Sivri biberleri kıyıp domatesin üzerine yerleştirin. Ayrı bir yerde kıyma, karabiberi ve tuzu iyice yoğurun.

  • 3

    Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Aralarına kuşbaşı eti ve kuyruk yağlarını da takarak şişlere geçirin.

  • 4

    Mangal ya da elektrikli ızgarada pişirin. Şişlerden çıkarıp domateslerin üzerine yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...