Altı Ezmeli Tike Kebabı
Gaziantep mutfağının yöresel et yemeklerinden olan ve kuzu etinden yapılan Tike Kebabının malzemesi oldukça çeşitlidir. Peki Tike Kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte Tike Kebabı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Domatesleri ikiye kesip şişlere takın. Daha sonra fırın veya ızgarada pişirin. Kabuklarını temizleyip incecik kıyın ve servis tabağına alın.
-
2
Sivri biberleri kıyıp domatesin üzerine yerleştirin. Ayrı bir yerde kıyma, karabiberi ve tuzu iyice yoğurun.
-
3
Daha sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Aralarına kuşbaşı eti ve kuyruk yağlarını da takarak şişlere geçirin.
-
4
Mangal ya da elektrikli ızgarada pişirin. Şişlerden çıkarıp domateslerin üzerine yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL