Lor Peynirli Mücver

Akşam yemeği için lezzetli bir mücver tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Domates sos için büyük domatesleri rendeleyin. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Daha sonra tüm sos malzemesini kısık ısıda 30 dakika pişirin.
-
2
Lor, bezelye, kuru ve taze nane, sarımsak, yumurta, un, tuz ve karabiberi mutfak robotunda çekin. Harçtan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elinizde yuvarlayın.
-
3
Daha sonra alttan ve üstten bastırarak şekil verin. Unlanmış tepsiye yerleştirin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Mücverlerin yarısını tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirin.
-
4
Kalan mücverleri de kalan zeytinyağında pişirin. Domates sosla birlikte sıcak ya da soğuk olarak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL