Beslenme Düzeninin Daha Sağlıklı Olması İçin Yapılabilecek 6 Değişiklik
Sağlıklı beslenmeyi günlük hayata adapte etmenin zor olduğu kanısı oldukça yaygın. Halbuki beslenme alışkanlıklarında küçük değişiklikler yaparak bunu sağlayabilirsiniz. Lif, protein ve vitaminler açısından zengin bir beslenme düzeni oluşturmak adına tükettiğiniz besinlere alternatif olabilecek seçenekler neler, bu besinleri nasıl tüketmeliyiz diye merak edenler için Öneriler haberimizde…

Mayonez yerine humus
Tatları aynı olmasa bile salatalardan sandviçlere farklı tatlara renk katmak için humus başarılı seçeneklerden biri. Humusun içinde yer alan nohut sayesinde ise protein, lif ve vitamin açısından zengin beslenmeniz mümkün.
Beyaz ekmek yerine çavdar ekmeği
Beyaz undan mümkün olduğunca uzak durmamız gerekiyor. Ancak bunu tamamen hayatınızdan çıkartmak büyük bir boşluk yaratacaksa, yerine çavdar ekmeği koyabilirsiniz. Lif açısından çok daha zengin olması en büyük artılarından.
Et yerine mantar
Kırmızı et, vegan ya da vejetaryen beslenenlerin listesinde yer almıyor. Bu noktada kıymayla, etle yapacağınız yemekleri mantarla deneyerek beslenme rutininizi çeşitlendirebilirsiniz.
Cips yerine çiğ sebzeler
Tıpkı zaman zaman gelen tatlı krizleri gibi cips için de aynı durum söz konusu. Üstelik birkaç taneyle sınırlayabilmek de son derece zor. Bu tarz krizlere yenik düşmemek için fırınlanmış sebzelerden yardım alabilirsiniz.
Kruton yerine kuruyemiş
Özellikle salata ve çorbaların üstünü süslemek için kullanılan kruton, rafine karbonhidrattan oluştuğu için herhangi bir besin değerinden söz etmek pek mümkün değil. Bunun yerine bazı kuruyemişleri tavada biraz ısıtarak kullanabilirsiniz.
Gazlı içecekler yerine kombucha
Fermante çay kombucha, bağırsak dostu bakterileri üreten fermantasyon süreci sayesinde sağlıklı beslenme rutinine eklenmesi gerekenler arasında.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
Bakmadan Geçmeyin

KETOJENİK BESLENME
Birçok yöntem deneyip yine de kilo veremeyenlerden misiniz? Diyet listenizi harfiyen uygulamanıza rağmen sonuç olmakta zorlanıyor musunuz? Metabolizmanızın yavaş olduğunu düşünüyor ve hızlandırmanın yollarını mı arıyorsunuz? O zaman büyük bir ihtimalle ketojenik beslenmenin (diyetin) adını duymuşsunuzdur. Gelin bu beslenme (diyet) türü hakkında merak edilenleri Diyetisyen Berrin Yiğit’in kaleminden öğrenelim.