Hurmayla Oruç Açmanın Sağlığa Faydaları
Ramazan ayı dışında günlük beslenmede sık sık tercih edilen şifa deposu hurma, oldukça sevilen bir meyvedir. Peki hurma neden Ramazan ayında oruç açarken tercih edilmelidir? Sağlığa olan faydaları nelerdir? İşte tüm detayları haberimizde.

Ramazan ayı için ayrı bir yeri olan hurma insanın oruçluyken yaşadığı halsizliğin önlenmesinde oldukça etkilidir. iftarı hurmayla açmak insan sağlığı açısından da önemlidir İftar zamanına kadar aç kalan vücutta halsizlik ve yorgunluk baş göstermektedir. Orucun hurma ile açılması kan şekerinizin daha dengeli yükselmesini sağlayacaktır.
Hurmanın Sağlığa Faydaları Nelerdir?
Lezzetinin yanı sıra içerdiği besin değerleriyle sağlığa da etki sağlar. Bunun yanında vücudu temizlediği, kalp sağlığına koruduğunu, hafızayı güçlendirdiğini tansiyona ve diyabet gibi birçok hastalığa karşı mücadelede yardımcı olur.
Hurma kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Çok yüksek lif içeriyor. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüs kanserlerinden de koruyor. Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
Bakmadan Geçmeyin

KETOJENİK BESLENME
Birçok yöntem deneyip yine de kilo veremeyenlerden misiniz? Diyet listenizi harfiyen uygulamanıza rağmen sonuç olmakta zorlanıyor musunuz? Metabolizmanızın yavaş olduğunu düşünüyor ve hızlandırmanın yollarını mı arıyorsunuz? O zaman büyük bir ihtimalle ketojenik beslenmenin (diyetin) adını duymuşsunuzdur. Gelin bu beslenme (diyet) türü hakkında merak edilenleri Diyetisyen Berrin Yiğit’in kaleminden öğrenelim.
Ramazan için beslenme önerileri
Ramazan ayı, bedenimizin ve ruhumuzun arınmasını sağlayan özel bir dönemi kapsar. Bu dönemde ideal beslenme, öğün sıklığının normal hayata en yakın şekilde uygulanması ile sağlanabilir. Ramazan ayında oruç tutabilenlerin beslenme alışkanlıkları normale göre değişiklik gösterir. Öğün sayısı azalır, üç ana öğün olan günlük beslenme iki öğüne düşerken, özellikle kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı ve börek tüketimi artar. Buna karşılık sebze, meyve ve beyaz et tüketimi azalır.