Zeytinyağlı tarifler

Zeytinyağlı Semizotu

   Malzemeler

1 demet semizotu 

1 adet soğan 

2 çorba kaşığı zeytinyağı 

4 adet domates 

2 diş sarmısak 

1 tatlı kaşığı pirinç 

1 çay bardağı su, 

tuz 

Zeytinyağlı Semizotu Yapılışı

Semizotunu iyice yıkayıp, ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğanı kavurun. Domatesleri rendeleyin. Rendelenmiş domatesleri kavrulan soğanların üzerine ekleyip karıştırın. Sarmısakları incecik kıyıp, tencereye ekleyin. Semizotunu ve pirinci ilave edin. Tuzunu ayarlayın. En üste 1 çay bardağı su ekleyip, karıştırın. Kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirin. Daha sonra yemeğin tencerede soğumasını bekleyin. Diyet yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...