Zengin mutfağıyla Balıkesir
Geleneksel yemek kültürü ile beğeni toplayan Balıkesir'in sevilen tatlarını hazırladık...
DÜĞÜN ÇORBASI(5 Kişilik)
Malzemeler:
3 su bardağı et suyu
Üç buçuk su bardağı su
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı un
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarmısak, tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber ve nane
Hazırlanışı:
Et suyu ve üç su bardağı suyu tencereye alıp, kaynatın. Arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Yumurta sarısı ve unu yarım su bardağı su ile birlikte bir kapta pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Kaynayan şehriyeli karışıma yavaşça ilave ederken bir taraftan da karıştırın. Haşlanmış nohut ve dövülmüş sarmısağı da katıp, kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. En son tuzunu ayarlayın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına pulbiber ve nane katıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.