Zengin mutfağıyla Balıkesir

DÜĞÜN ÇORBASI(5 Kişilik)

Malzemeler:

3 su bardağı et suyu 

Üç buçuk su bardağı su 

Yarım su bardağı arpa şehriye 

1 adet yumurtanın sarısı 

Yarım çay bardağı un 

Yarım su bardağı haşlanmış nohut 

3 diş sarmısak, tuz

 

Üzerine: 

1 çorba kaşığı tereyağı

Pulbiber ve nane

Hazırlanışı:

Et suyu ve üç su bardağı suyu tencereye alıp, kaynatın. Arpa şehriyeyi ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Yumurta sarısı ve unu yarım su bardağı su ile birlikte bir kapta pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. Kaynayan şehriyeli karışıma yavaşça ilave ederken bir taraftan da karıştırın. Haşlanmış nohut ve dövülmüş sarmısağı da katıp, kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. En son tuzunu ayarlayın. Bir tavada erittiğiniz tereyağına pulbiber ve nane katıp, çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...