Zengin kremalı bisküviler kurabiyeler
Tatlısıyla, tuzlusuyla ağızda dağılan nefis kremalı bisküvi ve kurabiye kurabiye tarifleri...
KREMALI VE YULAFLI KURABİYE(10-15 Adet)
2 çorba kaşığı krema, 4 kahve fincanı yulaf ezmesi, 6 çorba kaşığı bal, 2 çorba kaşığı hindistancevizi, 1 çay kaşığı tarçın, bulamak için: 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
Yulaf ezmesini bir tavada, kısık ateşte hafif kavurun ve ılıtın. Daha sonra içine bal, krema, hindistancevizi ve tarçın ilave ederek, iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfte şekli verin. Yulaf ezmesine bulayıp, servis yapın.
Zengin kremalı bisküviler kurabiyeler
KREMALI TOP KURABİYE(25-30 Adet)
Hamur için: 3 adet yumurta, 4 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı, 1 su bardağı tozşeker, yarım su bardağı dövülmüş fındık, 1 paket kabartma tozu, 4 su bardağı un, içi için: 2 çorba kaşığı krema, 1 adet elma, 1 çay bardağı dövülmüş fındık, 3 çorba kaşığı tozşeker, 1 çay kaşığı tarçın, üzerine: 1 adet yumurta sarısı
Hamur için yumurta, tereyağı, tozşeker, fındık, kabartma tozu ve unu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Geniş ağızlı bir su bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. İçi için krema, kabuğu soyulup, rendelenmiş elma, fındık, tozşeker ve tarçını bir tavada, elma suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra yuvarlak hamurun içine 1 çay kaşığı koyun ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, top gibi kapatın. Hamur ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Top kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Zengin kremalı bisküviler kurabiyeler
HAVUÇ KREMALI KURABİYE(25 Adet)
Hamur için: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 su bardağı pudraşekeri, 1 çay bardağı dövülmüş fındık, 2 adet yumurta, 3 su bardağı un, üzerine: 1 adet yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı susam, havuç kreması için: 2 adet havuç, 3 çorba kaşığı krema, 1 çay bardağı tozşeker, bir tutam tuz, 2 çorba kaşığı silme irmik, 1 çay bardağı süt
Küçük parçalara ayırdığınız tereyağı, pudraşekeri, fındık ve yumurtayı yoğurma kabına alıp, karıştırın. İçine un ilave edip, iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesin ve yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra tepsiden alın. Kreması için rendelenmiş havuç, krema, tozşeker, tuz ve irmiği bir tencereye alın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak, 2-3 dakika pişirin. Sütü katın ve karıştırarak sütü çekene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan aldığınız kremayı ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra kurabiyenin üzerine kremadan 1 çorba kaşığı koyup, diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Kurabiye ve krema bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri