Yumurta pişirirken herkesin yaptığı 9 basit hata
Çırpılmış yumurta yaparken yüksek ateşte pişiriyorsunuz
Yumurta aceleniz olduğunda kısa sürede hazırlanmasıyla hayat kurtarır, bunda hepimiz hemfikiriz. Ama yumurtalar daha hızlı hazır olsun diye onları sonuna kadar açılmış bir ateşte pişiriyorsanız hata yapıyorsunuz.
Çünkü böylelikle onları fazla pişirme riskini de göze almış oluyorsunuz. Sonuç lezzetsiz bir öğün. Bunun yerine çırpılmış yumurtayı kısık ateşte pişirmeyi tercih etmelisiniz. Böylelikle yumurtanın doğru kıvamda olmasında kontrol sizin elinizde olacak ve onların kahverengiye dönüşmesini engelleyebileceksiniz. Ayrıca yumurtaların ateşten aldıktan sonra da pişmeye devam ettiğini unutmayın ve zamanlamanızı buna göre yapın.
Çırpılmış yumurta yaparken yüksek ateşte pişiriyorsunuz
Yumurta aceleniz olduğunda kısa sürede hazırlanmasıyla hayat kurtarır, bunda hepimiz hemfikiriz. Ama yumurtalar daha hızlı hazır olsun diye onları sonuna kadar açılmış bir ateşte pişiriyorsanız hata yapıyorsunuz.
Çünkü böylelikle onları fazla pişirme riskini de göze almış oluyorsunuz. Sonuç lezzetsiz bir öğün. Bunun yerine çırpılmış yumurtayı kısık ateşte pişirmeyi tercih etmelisiniz. Böylelikle yumurtanın doğru kıvamda olmasında kontrol sizin elinizde olacak ve onların kahverengiye dönüşmesini engelleyebileceksiniz. Ayrıca yumurtaların ateşten aldıktan sonra da pişmeye devam ettiğini unutmayın ve zamanlamanızı buna göre yapın.
Yumurta pişirirken herkesin yaptığı 9 basit hata
Çılbır yaparken yeterince su kullanmıyorsunuz
Çılbır için göz kararı ayarlamanız gereken su seviyesi hayati öneme sahip. Şöyle diyelim kaptaki su seviyesi yumurtanın içeride rahatça dolaşmasına izin verecek kadar olmalı. Aksi takdirde yumurta kabın dibine kadar inebilir ve parçalara ayrılabilir. Suyun bol olması ise yumurtanın sabit kalmasını ve eşit derecede pişmesini sağlar.
TARİF DETAY