Kuşkonmaz Çorbası

Kuşkonmaz Çorbası

Sağlıklı ve lezzetli kuşkonmaz çorbası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kuşkonmazların sap kısımlarından 2 cm'lik bölümü keserek atın. Gövdenin alt yarısını sebze soyucu ile soyun. İri parçalar halinde dilimleyin.

  • 2

    Zeytinyağını tencereye alın. İri kıyılmış soğan ve sarımsakları kuşkonmaz ve limon suyu ile beraber 5 dakika kavurun. Su ekleyin ve kaynadıktan sonra 20 dakika daha pişirin. Tereyağı ve tuz katıp karıştırın. Karışımı pürüzsüz bir kıvam alana dek blender'den geçirin.

  • 3

    Üzeri için kıyılmış dereotu, taze soğanın yeşil kısımları ve taze çekilmiş karabiber serpiştirin. Krema gezdirip ılık olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...