Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Pideli Yoğurtlu Köfte Tarifi (6 kişilik)
1 paket hazır Tekirdağ köfte
4 adet tırnak pide
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı yoğurt
Bir buçuk çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Köfteleri kızdırılmış sıvıyağda kızartıp kenara alın. Kuşbaşı doğranmış pideleri kaşık tereyağında kızartın. Servis tabağına önce pideleri üzerine köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine çırpılmış yoğurdu yayın. Üzeri için, domates salçasını bir tavaya alıp, su ile açın. 1-2 taşım kaynatıp yoğurdun üzerine gezdirin. 2 kaşık tereyağını eritip, salçanın üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Pideli Yoğurtlu Köfte Tarifi (6 kişilik)
1 paket hazır Tekirdağ köfte
4 adet tırnak pide
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı yoğurt
Bir buçuk çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Köfteleri kızdırılmış sıvıyağda kızartıp kenara alın. Kuşbaşı doğranmış pideleri kaşık tereyağında kızartın. Servis tabağına önce pideleri üzerine köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine çırpılmış yoğurdu yayın. Üzeri için, domates salçasını bir tavaya alıp, su ile açın. 1-2 taşım kaynatıp yoğurdun üzerine gezdirin. 2 kaşık tereyağını eritip, salçanın üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Yoğurtlu Kıymalı Börek Tarifi (8 kişilik)
3 adet yufka
6 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Üzerine: 1 çorba kaşığı susam
YOĞURT, yumurta ve yağı birlikte çırpıp kenara alın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı taşacak şekilde içine yerleştirin üzerine yoğurtlu karışımdan dökün. Kalan yufkaları iri parçalara bölün. Yufkalar yarılanana kadar bir yoğurt- bir yufka olmak üzere bu işlemi tekrar edin. Yarılanınca ortaya kıymalı karışımı dökün ve kalan yufkaları da bitirin ve tepsinin kenarından sarkan yufkaları ortaya toplayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Yoğurtlu Bakla Tarifi
Yarım kg bakla
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım kg baklayı, yıkayıp kırın. Suya koyup kenarda bekletin. Bu arada 1 adet soğanı ve 2 adet domatesi küçük doğrayın. 1 çay bardağı zeytinyağı, soğan ve domatesleri tencereye koyun. Üzerine baklaları yerleştirin. Tuzunu ilave edip, kendi suyunda, kısık ateşte yarım saat pişirin. Baklaları ocaktan alıp, 1-2 saat soğutun. Daha sonra yarım demet ince kıyılmış dereotunu da baklaya ekleyin. Üzerine yoğurt ilave edip, servis yapın.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Kıymalı Yoğurtlu Pide Kulesi Tarifi
250 gram kıyma
tuz,karabiber,pulbiber
Bayat pide
Yoğurt
250 gram kıymayı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Üzerine tuz, karabiber, pulbiber serpin. Bayat pideleri küçük küçük doğrayın. Çok az tereyağında pideleri soteleyin ve servis tabağına pideleri alın. Üzerine kıymayı yayın. En üste çırpılmış yoğurt koyun. Tereyağında yaktığınız pulbiberi de yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.