Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Pideli Yoğurtlu Köfte Tarifi (6 kişilik)
1 paket hazır Tekirdağ köfte
4 adet tırnak pide
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı yoğurt
Bir buçuk çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Köfteleri kızdırılmış sıvıyağda kızartıp kenara alın. Kuşbaşı doğranmış pideleri kaşık tereyağında kızartın. Servis tabağına önce pideleri üzerine köfteleri yerleştirin. Köftelerin üzerine çırpılmış yoğurdu yayın. Üzeri için, domates salçasını bir tavaya alıp, su ile açın. 1-2 taşım kaynatıp yoğurdun üzerine gezdirin. 2 kaşık tereyağını eritip, salçanın üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Yoğurtlu Taze Fasulye Tarifi (6 kişilik)
750 gram taze fasulye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
4 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Fasulyeleri ayıklayıp, 4 su bardağı suda 15-20 dakika haşlayın. Servis tabağına istediğiniz şekilde dizin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin. Yoğurdu, dövülmüş sarmısak ve tuzla karıştırıp fasulyelerin üzerine dökün. Kalan zeytinyağı ile kırmızıbiberi karıştırıp, fasulyenin üzerine gezdirin ve servis yapın.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Yoğurtlu Et Tarifi (4 kişilik)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gram kuşbaşı et
1 adet yumurta
2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz
Zeytinyağını tavaya alın. Etleri yağda kavurun. Karabiber ve tuz ekleyin. Diğer tarafta yumurtayı tuzla çırpın. Daha sonra yoğurda ilave edip, iyice karıştırın. Orta boy bir fırın kabına etleri yayın. Üzerine yoğurtlu karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerikızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldığınızda üzerine karabiber serpip, dilerseniz sıcak pideyle servis yapın.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Yoğurtlu Sos Eşliğinde Patlıcanlı Rulolar Tarifi (4 kişilik)
4 adet patlıcan
100 gram dil peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz
Süslemek için:
8-10 adet kiraz domates
Yoğurt sos için:
1 su bardağı yoğurt
8-10 dal dereotu
5-6 dal nane, pulbiber
PATLICANLARI alacalı soyun ve yarım cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde doğrayın. Acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve kağıt havlu ile kurulayın. Her iki yüzüne de fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve ızgara yapın. Daha sonra dil peynirini ince dilimler halinde kesin. Patlıcan diliminin içine bir parça dil peyniri koyun ve rulo yapıp, kürdanla tutturun. Patlıcan ve dil peyniri bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine yarım kiraz domates yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 5 dakika tutup, çıkarın. Yoğurt sos için yoğurt, kıyılmış dereotu ve nane ile pulbiberi derin bir kasede karıştırın. Patlıcan rulolarıyla birlikte servis yapın.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Yoğurtlu Köfteli Çorba Tarifi (4 kişilik)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı erişte
1 litre su
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta
Köfte için: 250 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tereyağı
SIVIYAĞI tavada kızdırın. Erişteleri içine alarak hafifçe pembeleştirin. Kevgirle süzerek kaseye alın. Köfteleri hazırlamak için, tüm köfte malzemesini iyice yoğurarak misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Erişteyi kızarttığınız sıvıyağda köfteleri kızartın ve bir kaseye alın. Çorba tenceresine suyu alarak kaynatın. İçine, kızarttığınız erişte ve köfteleri ekleyerek 15 dakika pişirin. Oda sıcaklığındaki yoğurdu, dövdüğünüz sarmısak, un ve yumurta ile iyice çırpın. Pişen çorbadan birkaç kaşık alarak yoğurtlu karışıma ekleyin. Bu karışımı daha sonra yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Üzeri için, nane ve kırmızıbiberi 1 çorba kaşığı tereyağında kızdırarak çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Yoğurtlu Kıymalı Börek Tarifi (8 kişilik)
3 adet yufka
6 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Üzerine: 1 çorba kaşığı susam
YOĞURT, yumurta ve yağı birlikte çırpıp kenara alın. Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı taşacak şekilde içine yerleştirin üzerine yoğurtlu karışımdan dökün. Kalan yufkaları iri parçalara bölün. Yufkalar yarılanana kadar bir yoğurt- bir yufka olmak üzere bu işlemi tekrar edin. Yarılanınca ortaya kıymalı karışımı dökün ve kalan yufkaları da bitirin ve tepsinin kenarından sarkan yufkaları ortaya toplayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Yoğurtlu Bakla Tarifi
Yarım kg bakla
1 adet soğan
2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım kg baklayı, yıkayıp kırın. Suya koyup kenarda bekletin. Bu arada 1 adet soğanı ve 2 adet domatesi küçük doğrayın. 1 çay bardağı zeytinyağı, soğan ve domatesleri tencereye koyun. Üzerine baklaları yerleştirin. Tuzunu ilave edip, kendi suyunda, kısık ateşte yarım saat pişirin. Baklaları ocaktan alıp, 1-2 saat soğutun. Daha sonra yarım demet ince kıyılmış dereotunu da baklaya ekleyin. Üzerine yoğurt ilave edip, servis yapın.
Yoğurtla bir başka olan enfes 9 tarif
Kıymalı Yoğurtlu Pide Kulesi Tarifi
250 gram kıyma
tuz,karabiber,pulbiber
Bayat pide
Yoğurt
250 gram kıymayı yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Üzerine tuz, karabiber, pulbiber serpin. Bayat pideleri küçük küçük doğrayın. Çok az tereyağında pideleri soteleyin ve servis tabağına pideleri alın. Üzerine kıymayı yayın. En üste çırpılmış yoğurt koyun. Tereyağında yaktığınız pulbiberi de yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar