Yeraltındaki lezzet yumruları
Sağlık açısından birçok yararı bulunan,çiğ olarak da yenebilen bu özel sebzenin lezzetli tarifleri...
Yerelmalı Levrek Tarifi
Yarım kg yerelması
2 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet arpacık soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 adet büyük levrek
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
SIVIYAĞI geniş bir tavaya alıp üzerine soğanları ekleyin ve 2-3 dakika sote etin. Doğranmış havucu ve yerelmalarını ilave edip 5 dakika birlikte sote edin. Patates ve sivri biberri de ekleyin. Tuz, karabiber ve limon suyunu katıp pişmeye bırakın. Birkaç dakika sonra, içine un serptiğiniz büyük boy bir pişirme torbasına sebzeli harcın yarısını koyun. Poşeti fırın tepsisine yerleştirin. Ayıklanmış levreği içine koyup kalan malzemeyi üzerine ekleyin. Poşetin ağzını kapatıp üzerine birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sağlık açısından birçok yararı bulunan,çiğ olarak da yenebilen bu özel sebzenin lezzetli tarifleri...
Yerelmalı Levrek Tarifi
Yarım kg yerelması
2 çorba kaşığı sıvıyağ
15 adet arpacık soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 adet büyük levrek
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
SIVIYAĞI geniş bir tavaya alıp üzerine soğanları ekleyin ve 2-3 dakika sote etin. Doğranmış havucu ve yerelmalarını ilave edip 5 dakika birlikte sote edin. Patates ve sivri biberri de ekleyin. Tuz, karabiber ve limon suyunu katıp pişmeye bırakın. Birkaç dakika sonra, içine un serptiğiniz büyük boy bir pişirme torbasına sebzeli harcın yarısını koyun. Poşeti fırın tepsisine yerleştirin. Ayıklanmış levreği içine koyup kalan malzemeyi üzerine ekleyin. Poşetin ağzını kapatıp üzerine birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Yeraltındaki lezzet yumruları
Yerelmalı Mücver Tarifi (6 kişilik)
Yarım kg yerelması
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tepeleme un
3 adet yumurta
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
PİRİNÇLERİ bir kaba alıp üzerine rendelenmiş yerelması ve soğanları ekleyin. Un, yumurta, muskat, karabiber, dereotu ve tuzu ilave edip karıştırın. Kabak mücverinden daha katı kıvamda bir hamur elde edin. Bir tavada sıvıyağı kızdırın. Yerelmalı harçtan dolu dolu bir çorba kaşığı ile parçalar alarak yağda üzerlerini bastırmadan arkalı önlü kızartın. Arzunuza göre sade ya da yoğurtla servis yapın.