Ev Yapımı Domates Salçası

Yemeklerinize lezzet katmanın sırrı! Ev yapımı domates salçası, yoğun kıvamı ve eşsiz aromasıyla her yemeğin tadını zenginleştirir. Bir kaşığı bile yeter.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Domatesleri yıkayıp irice doğrayın. Çekirdeklerini çıkarmadan tencereye alın.
-
2
Orta ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
-
3
Süzgeç veya tel elekten geçirerek kabuk ve çekirdeklerinden arındırın. Bu işlem için bir mutfak robotu da kullanılabilirsiniz.
-
4
Elde ettiğiniz domates püresini genişçe bir tencereye alın. Üzerine kaya tuzunu ekleyin.
-
5
Kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu iyice çekene kadar, yaklaşık 2-3 saat pişirin.
-
6
Kıvam koyulaşıp kaşıktan yavaşça akıyorsa salça hazır demektir. Ocaktan almadan önce arzu ederseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
-
7
Sıcakken kuru ve temiz kavanozlara doldurun. Üzerini zeytinyağıyla kaplayarak hava almasını engelleyin.
-
8
Kavanozları sıkıca kapatın. Soğuyunca güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel