Ev Yapımı Domates Salçası

Ev Yapımı Domates Salçası

Yemeklerinize lezzet katmanın sırrı! Ev yapımı domates salçası, yoğun kıvamı ve eşsiz aromasıyla her yemeğin tadını zenginleştirir. Bir kaşığı bile yeter.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Domatesleri yıkayıp irice doğrayın. Çekirdeklerini çıkarmadan tencereye alın.

  • 2

    Orta ateşte domatesler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

  • 3

    Süzgeç veya tel elekten geçirerek kabuk ve çekirdeklerinden arındırın. Bu işlem için bir mutfak robotu da kullanılabilirsiniz.

  • 4

    Elde ettiğiniz domates püresini genişçe bir tencereye alın. Üzerine kaya tuzunu ekleyin.

  • 5

    Kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu iyice çekene kadar, yaklaşık 2-3 saat pişirin.

  • 6

    Kıvam koyulaşıp kaşıktan yavaşça akıyorsa salça hazır demektir. Ocaktan almadan önce arzu ederseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

  • 7

    Sıcakken kuru ve temiz kavanozlara doldurun. Üzerini zeytinyağıyla kaplayarak hava almasını engelleyin.

  • 8

    Kavanozları sıkıca kapatın. Soğuyunca güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...