Yeraltı ailesinin aromatik sebzesi: Kereviz
TAVUKLU KEREVİZ ÇORBASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
Yeteri kadar su
1’er adet patates ve küçük boy havuç
1 çay bardağı pirinç
1 dal kereviz yaprağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Üzeri için:
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
Hazırlanışı:
Tavuk etini küp doğrayın. Bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 30 dakika haşlayın. Kereviz, patates ve havucu soyup iri parçalar halinde doğradıktan sonra başka bir tencereye alın. Üzerine pirinç ve kereviz yaprağını koyun. 7 su bardağı su ilave edin. Ocağa oturtup sebzeler yumuşayana dek pişirin. Suyuyla birlikte blendere alın. Üzerine haşlanmış tavuk etini ekleyip birlikte çekin. Yeniden tencereye alıp, 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıvıyağı küçük bir kaba alıp kızdırın. Fesleğeni ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Yeraltı ailesinin aromatik sebzesi: Kereviz
ZEYTİNYAĞLI ÇİÇEK KEREVİZ(6 Kişilik)
Malzemeler:
6 adet kereviz
6 adet küçük boy havuç
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar su
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir buçuk su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı tozşeker, tuz
Hazırlanışı:
Kerevizlerin sap kısımlarını kesip, yıkayın. Havuçların kabuklarını soyup kenara alın. Bir adet kerevizin kabuğunu soyun. Kenarlarına bıçakla boylamasına 5 adet çentik atın. Kabak oyacağı ile içini çıkarın. İçine bir adet bütün havuç koyun. Baş ve uç kısımlarındaki fazlalıkları kesin. Kararmasını önlemek için limonlu suya atın. Kalan kerevizleri de aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra limonlu sudan alıp yarım cm kalınlığında doğrayarak çiçek şekli elde edin. Yayvan bir tencereye yerleştirin. Üzerine zeytinyağı, portakal suyu, tozşeker ve tuz ekleyin. Kısık ateşte kereviz yumuşayana dek pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler