Yemeklere tat, vücuda sıhhat: Zeytin

ZEYTİNLİ KEK

Dört adet yumurtayı iyice çırpın. 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, yarımşar su bardağı çekirdekleri ayıklanıp kıyılmış siyah ve yeşil zeytin, rendelenmiş yarım havuç, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 3 dal kıyılmış biberiye ekleyip iyice karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Harcı, yağlanıp unlanmış baton kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, bir bıçakla kıvamını kontrol ederek, yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...