Yemeğin keyfine varın!
Mutfak deneyimlerini marifetiyle birleştirip, ortaya tadına doyulmaz lezzetler çıkan,farklı mönüler oluşturabileceğniz tarifler...
BONFİLELİ TORTİLLA(8 Kişilik)
Tortilla hamuru için: iki su bardağından iki parmak eksik un, yarım tatlı kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı margarin, 2 çay bardağı ılık su, içine: 175 gram yağsız dana fileto, yarım çorba kaşığı zeytinyağı, yarım göbek marul, 3’şer adet yeşil ve kırmızı biber adet doğranmış salatalık, 2 adet piyazlık doğranmış soğan, 8-10 adet siyah zeytin, 3 adet domates, marinat için:1 adet kıyılmış sivri biber, 1 adet kabukları rendelenip,suyu sıkılmış yeşil limon (lime), 1 diş kıyılmış sarmısak, yarım çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, sos için: 1 adet kıyılmış acı sivri biber, 1 adet limonun suyu, yarım çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı mercanköşk, 1’er çay kaşığı karabiber ve tuz
Tortilla için; un, tuz, margarin ve suyu bir kaba alıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Koyu kıvamlı olursa su, sulu kıvamlı olursa un ilave edin. 20 dakika dinlendirin. Dört parçaya ayırın. Her parçadan servis tabağı ebadında yufkalar açın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Marinat malzemesini karıştırın. Filetoyu marinatta 15-20 dakika marine edin. Daha sonra zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Ayrı bir yerde kıyılmış göbek marul, jülyen doğranmış yeşil ve kırmızı biber, salatalık, soğan, zeytin ve dilimlenmiş domatesi harmanlayıp, kenara alın. Sosu hazırlamak için, tüm sos malzemesini karıştırıp, kenara aldığınız sebzeli karışıma ilave edin. Tortillaları ikiye bölün. Her parçayı külah şeklinde kıvırın. İçine fileto et ve salata karışımını doldurun. Sıcak olarak servis yapın
Yemeğin keyfine varın!
JAMBONLU TERE SALATASI(2-4 Kişilik)
2 demet tere, 4 dilim jülyen kesilmiş tavuk jambon, 2 dilim ekmek, 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz, 1 çay bardağı rendelenmiş peynir (kaşar veya beyaz peynir), sosu için: 1 adet büyük boy domates, 2 adet sivri biber, yarım kahve fincanı zeytinyağı, yarımşar çay kaşığı tozşeke, tuz, beyazbiber
Tereyi iyice yıkayıp, kurulayın. Elinizle kopararak salata kasesine alın. Tavuk jambon, küp doğranıp fırında kızartılmış ekmek, ceviz ve rendelenmiş peyniri salata kasesine ilave ederek harmanlayın. Sosu hazırlamak için, tüm sos malzemesini blenderden geçirin. Salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Yemeğin keyfine varın!
KURUTULMUŞ DOMATESLİ VE PEYNİRLİ PAY(4-6 Kişilik)
Hamuru için: 1 adet yumurta, 200 gram margarin, 3 çorba kaşığı süt, yarım kahve fincanı ılık su, yarım limonun suyu, yarım çay kaşığı mahlep, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tozşeker, yarım paket kabartma tozu, aldığı kadar un, iç harcı için: 200 gram ince doğranmış sucuk, yarım su bardağı küp doğranmış hellim peyniri, 1 kahve fincanı kıyılmış zeytin, 1 kahve fincanı kıyılmış kurutulmuş domates (zeytinyağında 1 hafta bekletilmiş), 2 adet kıyılmış sivri biber, 1 adet közlenip kıyılmış kırmızı biber, 1 çay kaşığı kıyılmış kekik, 20 dal kıyılmış fesleğen veya nane
Un hariç tüm hamur malzemesini derin bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Serin bir yerde 15 dakika dinlendirin. Hamurun yarısını 25-30 cm çapındaki tart kalıbına elinizle yayın. Üzerine iç harcındaki malzemeleri sırasıyla yerleştirin. Kalan hamuru kabınızın büyüklüğünde açıp üzerine kapatın. Kürdanla ortasından delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
Yemeğin keyfine varın!
TAVUKLU KADAYIF HAVUZU(6-8 Kişilik)
6 çorba kaşığı tereyağı, 300 gram tel kadayıf, 8 adet küçük boy tavuk baget, 1 adet kesmeşeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 su bardağı su, 3 diş sarmısak, 2 su bardağı yoğurt, sosu için: çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı domates salçası, yarım kahve fincanı sıvıyağ
Tereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Hafifçe harmanlayarak tereyağını kadayıfa yedirin. 30 cm çapındaki fırın kabını yağlayıp, kadayıfı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Tavuk bagetleri, kesmeşeker ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Suyunu süzdürüp kadayıfın ortasına, kemikli kısımları ortaya gelecek şekilde yerleştirin. Tavuk bagetlerin haşlama suyunu kadayıfın üzerine gezdirin. Kıyılmış sarmısağı yoğurtla karıştırın. Sosu hazırlamak için, pulbiberi sıvıyağda kızdırın. Daha sonra salçayı ekleyip, 1-2 saniye karıştırın. Kadayıfın üzerine önce sarmısaklı yoğurdu daha sonra sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın
Yemeğin keyfine varın!
FINDIK EZMELİ MUZ SANDALI(6 Kişilik)
6 adet orta boy muz, 6 çorba kaşığı şekerli fındık ezmesi, 1 çay bardağı damla çikolata, 1 çay bardağı antepfıstığı
Muzları yıkayıp, uçlarından yarım cm keserek düzeltin. Kavisli iç kısımlarından, parçalamadan baştan uca doğru kesin. Kabuklarını hafif aralayarak içlerine 1'er çorba kaşığı fındık ezmesi yerleştirin. Alüminyum folyoya sararak fırın tepsisine sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Çıkardığınızda folyoyu açarak içine damla çikolata ve antepfıstığı serpin. Arzuya göre dondurma ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar