Vücuttaki toksinleri atmak için ondan iyisi yok!
KIRMIZI LAHANANIN FAYDALARI
Kırmızı lahananın faydaları oldukça fazladır. Biliniyor ki mor renkli gıdaların faydalarını uzmanlar her fırsatta vurguluyor. Vücudunuzu tüm olumsuz etkilerden sıyıracak ve bağışıklık sisteminizi koruyacak bir besin arıyorsanız en akıllıca besin kırmızı lahana olacaktır.
Eski zamanlarda lokman hekimler kırmızı lahananın faydalarını, lahananın ay ışığında büyümesinden esinlenerek " ayın gücü " olarak ilişkilendiriyorlardı.
Günümüz beslenme uzmanları ise lahananın gücünün C vitamini ve yüksek miktarda ihtiva ettiği sülfür içermesinden dolayı olduğunu ileri sürüyorlar.
Vücuttaki toksinleri atmak için ondan iyisi yok!
-K vitamini ve antosiyanin bakımından lahananın zengin oluşu bakımından beyin fonksiyonlarını çalıştırıcı ve konsantrasyonunu artırıcı etkiye sahiptir. Bu iki içerik sinir sisteminin zarar görmesini ve Alzheimer gibi hastalıklardan korunmasını sağlamaktadır.
-Oldukça düşük kalorili olan bu gıda kilo almayı problem eden kişilerin tercih ettiği besindir.
Vücuttaki toksinleri atmak için ondan iyisi yok!
-Lif bakımından zengin oluşu da kırmızı lahanayı diyet yapanlar için ideal bir besin haline getirmiştir.
-Bilim adamlarının yapmış oldukları çalışmalara göre kırmızı lahanayı fazla tüketen kişilerin mide, akciğer, deri ve kalın bağırsak kanserine yakalanma ihtimali, yemeyen kişilere göre daha düşüktür.
Vücuttaki toksinleri atmak için ondan iyisi yok!
-Kırmızı lahananın bir faydası da toksinlerin vücuttan atılımını hızlandırmasıdır. Bilindiği gibi toksinler, romatizma, artrit, cilt hastalıkları ve gut hastalıklarına sebebiyet vermektedir.
-Bağışıklık sistemine direk etki ederek bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.
Vücuttaki toksinleri atmak için ondan iyisi yok!
-Avrupa ülkelerinde lahana suyu mide ülseri için bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.
-Kırmızı lahana içerdiği folik asit nedeniyle kadınların omurganın bir yanının açık olması hastalığına yakalanmış bir çocuk doğurma riskini sıfıra indirir.
Önemli bir not: Kırmızı lahana diğer turpgiller gibi bedenin iyot emilimini azaltır. Bu yüzden haftada 3-4 kez lahana yiyen kişiler iyot desteği almalıdır. İyotlu tuz kullanılabilir veya iyot bakımından zengin bitkileri kırmızı lahana ile beraber tüketebilir.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri