Tavuğun binbir çeşit hali
Sirkeli Terbiyeli Tavuk
4-6 Kişilik
Malzemeler
3 çorba kaşığı sirke
1 kg tavuk göğsü
3 çorba kaşığı soya sosu
1’er tatlı kaşığı zerdeçal, kimyon,
karabiber, pulbiber, tarçın ve kekik
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Sirkeli Terbiyeli Tavuk Yapılışı
JÜLYEN doğranmış tavuğu bir kaba alın. Üzerine sirke, soya sosu, zerdeçal, kimyon, karabiber, pulbiber, tarçın, kekik ve nişasta ilave edip karıştırın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün zeytinyağı veya tereyağında tavuğun rengi dönene dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Tavuğun binbir çeşit hali
Susamlı Tavuk
5 Kişilik
Malzemeler
4 çorba kaşığı susam
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
6-7 adet taze soğan
1 çay kaşığı tozşeker
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı süt
Tuz
Susamlı Tavuk Yapılışı
SUSAMI, 2 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Soğuması için kenara alın. Taze soğanların yeşil saplarını incecik kıyın ve başka bir tencerede kalan zeytinyağı ile iyice kavurun. Doğranmış tavuk göğüslerini ekleyip pişirmeye devam edin. Unu eleyerek ilave edin. 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Son olarak süt, limon kabuğu, şeker ve susam ekleyin. Tuzu ilave edin ve kaynatın. Unun dibe çökmemesi için, arada bir karıştırın. Tavuk etleri piştiğinde ocaktan alın.
Tavuğun binbir çeşit hali
Karpuz İçinde Tavuk
8 Kişilik
Malzemeler
1 adet büyük boy karpuz
1 adet büyük boy tavuk
2 çorba kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı limon suyu veya soya sosu
Uzun çöp şişler
Karpuz İçinde Tavuk Yapılışı
Karpuzun üzerinden, içinden tavuğun geçebileceği genişlikte kapak kesin. Kapağın içini dikkatlice oyun. Daha sonra karpuzun içini, tavuğun sığabileceği şekilde boşaltın. Tavuğun iç kısmını tuz ve karabiber ile, dışını köfte baharıyla iyice ovun. Tavuğu, içi boşaltılmış karpuzun içine yerleştirin. Üzerine tereyağı koyun. Kestiğiniz kapağı da karpuzun üzerine yerleştirip, düşmemesi için uzun çöp şişlerle tutturun. Karpuzu, fırın tepsisine koyup, 200 derece fırında 2 saat pişirin. Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp, 2.5 saat daha pişirmeyi sürdürün. Tavuğu karpuzun içinden çıkarıp servis tabağına alın. Karpuzun içindeki suyu bir tencereye boşaltıp, limon suyunu (veya soya sosu) ilave ederek ocakta yoğunlaşana kadar kaynatın. Hazırladığınız bu sosu tavuğun üzerine sürerek servis yapın.
Tavuğun binbir çeşit hali
Acem Tavuğu
4 Kişilik
Malzemeler
4 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı pirinç
Bir buçuk su bardağı su
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz,
karabiber
Maydanoz
Süslemek için:
Haşlanmış bezelye
Acem Tavuğu Yapılışı
Yumurtaları tek tek çırparak, çok az yağ konulmuş yapışmaz yüzeyli tavaya döküp omlet yapın. Bu arada pirinci yıkayıp suyunu süzün. 1 çorba kaşığı tereyağında pirinci ve fıstığı hafifçe kavurup, üzerine suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte pilavı pişirin. Tavuk göğsünü de haşlayıp incecik didikleyin. İnce kıyılmış maydanozla birlikte tavuk etini pilava karıştırın. Karabiber ekleyin. Daha sonra her bir omleti düz tabağa serip, üzerlerine pilavı paylaştırın. Ters çevirip, bezelye ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel