Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...
KITIR PATATES(6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet orta boy patates
125 gram cheddar peyniri
3 çorba kaşığı patates nişastası
Bir buçuk su bardağı krema
Bir buçuk su bardağı mısır gevreği
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayın. Peyniri rendeleyip tuz ve karabiberle karıştırın. Ayrı bir kapta nişasta ile kremayı karıştırın. Patateslerin yarısını bir fırın kabına dizin. Üzerine peynirli karışımın yarısını dökün. Peynirli karışımın üzerine kremalı karışımın yarısını dökün. Kalan patatesleri fırın kabına dizip, üzerine peynirli karışımı en üste de kalan kremalı karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Mısır gevreğini robotta çekip, fırından çıkardığınız patateslerin üzerine dökün. Bir spatula ile üzerini düzeltin. Yeniden fırına sürüp 20 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...
ÇITIR KURABİYE(6 Kişilik)
Malzemeler:
125 gram margarin
Yarım çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
100 gram damla çikolata
50 gram mısır gevreği
Hazırlanışı:
Öncelikle margarin, yoğurt ve şekeri derin bir kaba alın. Sıvıyağ, rendelenmiş portakal kabuğu, yumurta, karbonat ve unu ekleyin. Yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Mısır gevreği ve damla çikolataları ayrı bir yerde karıştırın. Kurabiyeleri bu malzemeye bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...
MISIR GEVREKLİ TAVUK(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü
2 su bardağı mısır gevreği
2 çorba kaşığı un
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı nane
2 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Kemiksiz göğüs etlerini inceltip 4-5 parçaya bölün. Bütün baharatları ve 2 çorba kaşığı unu bir kasede harmanlayın. Başka bir kasede yumurtaları iyice çırpın. 2 su bardağı mısır gevreğini ufalayın. Tavuk göğüslerini önce baharatlı una bulayın. Daha sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda kızartın. Haşlanmış noddle ile servis yapın.
Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...
MISIR GEVREKLİ VİŞNELİ TATLI(10 Kişilik)
Malzemeler:
100 gram mısır gevreği
3 paket (80’er gramlık) beyaz çikolata
100 gram fındık
1 kutu (200 ml) krema
Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker
500 gram vişne
2 paket vişneli jöle
Hazırlanışı:
Derin bir kapta mısır gevreği, benmari usulü erittiğiniz çikolata ve dövülmüş fındığı karıştırın. 24x24 cm ebadında, kenarları yüksek bir cam kaba elinizle bastırarak yayın ve derin dondurucuda 10 dakika bekletin. Diğer taraftan, krema ile tozşekeri karıştırıp, çikolatalı karışımın üzerine boşaltın ve yeniden derin dondurucuya koyup, 10-15 dakika bekletin. Yıkanmış ve sapları alınmış vişneleri tatlının üzerini kaplayacak şekilde dizin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve vişnenin üzerine boşaltın. Buzdolabında donması için 2-3 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.
Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...
MISIR GEVREKLİ KUPLAR(4 Kişilik)
Malzemeler:
İki buçuk su bardağı mısır gevreği
1 su bardağı fındık
2 paket (80’er gramlık) sütlü çikolata
2 kahve fincanı tozşeker
Çilekli sos için:
500 gram çilek
1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı tozşeker
Hazırlanışı:
Mısır gevreğini derin bir kaba alın. Fındığı hafif kavurun ve soğuduktan sonra robottan geçirin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Fındık, çikolata ve tozşekeri mısır gevreğinin içine katın ve karıştırın. Bu karışımı kupların içine paylaştırın. Çilekli sos için çilekleri yıkayın ve 4 adet çileği kenara ayırın. Kalanların saplarını koparın ve blenderden geçirip, püre haline getirin. Tencereye aldığınız çilek püresinin içine krema, mısır nişastası ve tozşeker katın. Sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Hafif ılındıktan sonra kuplardaki tatlının üzerine paylaştırın. Çilekle süsledikten sonra donması için buzdolabında 1-2 saat bekletin ve servis yapın.
Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...
BEYAZ ÇİKOLATALI KITIRLAR(20 Adet)
Malzemeler:
100 gram beyaz çikolata
1 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı ballı mısır gevreği
2’şer çorba kaşığı ince kıyılmış fındık ve badem
1’er çorba kaşığı soyulmuş bütün fındık ve badem
Hazırlanışı:
Çikolatayı benmari usulü eritin. Sıvıyağı ekleyin. Mısır gevreği dışındaki malzemeleri çikolataya ilave edip karıştırın. Daha sonra mısır gevreğini ekleyin. Bir tepsiye yağlı kağıt serin. Malzemeden birer kaşık alıp tepsiye koyun. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar