Tatlıya da yakışıyor, tuzluya da...

KITIR PATATES(6 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet orta boy patates

125 gram cheddar peyniri

3 çorba kaşığı patates nişastası

Bir buçuk su bardağı krema

Bir buçuk su bardağı mısır gevreği

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri soyup ince halkalar halinde doğrayın. Peyniri rendeleyip tuz ve karabiberle karıştırın. Ayrı bir kapta nişasta ile kremayı karıştırın. Patateslerin yarısını bir fırın kabına dizin. Üzerine peynirli karışımın yarısını dökün. Peynirli karışımın üzerine kremalı karışımın yarısını dökün. Kalan patatesleri fırın kabına dizip, üzerine peynirli karışımı en üste de kalan kremalı karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Mısır gevreğini robotta çekip, fırından çıkardığınız patateslerin üzerine dökün. Bir spatula ile üzerini düzeltin. Yeniden fırına sürüp 20 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...