Çubukta Böğürtlenli Dondurma

Çubukta Böğürtlenli Dondurma

Yazın en taze ve en doğal hali! Katkısız, ev yapımı böğürtlenli dondurma, hem serinletici hem de çok lezzetli.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Muzları soyup ikiye bölün. Buzdolabı poşetine alıp, dondurucuya koyun. En az 4-5 saat, tercihen gece boyunca dondurucuda bekletin. Eğer taze böğürtlen kullanacaksanız böğürtlenleri de aynı şekilde dondurucuda bekletin.

  • 2

    Muzları blender'e alın. Üzerine süzme yoğurt ve hurma suyunu ekleyip pürüzsüz olana kadar çekip bir kaba alın. Ahududuları da blender'de ezerek küçük parçalar haline getirin.

  • 3

    Dondurma kapları veya muffin kalıplarına 1-2 yemek kaşığı ahududu koyun. Üzerine muzlu yoğurt karışımını ekleyin. Katmanlı veya mermer desenli görünüm için hafifçe karıştırabilirsiniz. Üstlerine tekrar ahududu ekleyin.

  • 4

    Ortasına dondurma çubuğu batırıp kapları dondurucuya koyun. En az 5-6 saat, tercihen gece boyunca dondurun. Servisten önce kısa bir süre oda sıcaklığında bekletip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...