Çubukta Böğürtlenli Dondurma

Yazın en taze ve en doğal hali! Katkısız, ev yapımı böğürtlenli dondurma, hem serinletici hem de çok lezzetli.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Muzları soyup ikiye bölün. Buzdolabı poşetine alıp, dondurucuya koyun. En az 4-5 saat, tercihen gece boyunca dondurucuda bekletin. Eğer taze böğürtlen kullanacaksanız böğürtlenleri de aynı şekilde dondurucuda bekletin.
-
2
Muzları blender'e alın. Üzerine süzme yoğurt ve hurma suyunu ekleyip pürüzsüz olana kadar çekip bir kaba alın. Ahududuları da blender'de ezerek küçük parçalar haline getirin.
-
3
Dondurma kapları veya muffin kalıplarına 1-2 yemek kaşığı ahududu koyun. Üzerine muzlu yoğurt karışımını ekleyin. Katmanlı veya mermer desenli görünüm için hafifçe karıştırabilirsiniz. Üstlerine tekrar ahududu ekleyin.
-
4
Ortasına dondurma çubuğu batırıp kapları dondurucuya koyun. En az 5-6 saat, tercihen gece boyunca dondurun. Servisten önce kısa bir süre oda sıcaklığında bekletip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel