Domates Tatlısı Tarifi

Domates Tatlısı Tarifi

Misafirleriniz değişik lezzetlerle şaşırtmak istiyorsanız işte aradığınız tatlı domates tatlısı... Her şeye lezzet katan dometes şekerle buluşunca da lezzetli oldu, işte sizlere domates tatlısı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir litre suyu kaynatın ve domatesleri içine atıp, kabukları soyulana kadar bekletin. Kevgir yardımıyla sudan alıp, kabuklarını soyun ve dörde bölerek, çekirdeklerini çıkarın. Kalan bir litre su ile tozşekeri kaynatın. Domatesleri içine katın ve kısık ateşte 2-3 saat pişirin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz bir kutu yumuşamış dondurmayı orta büyüklükte bir kabın dibine boşaltın ve üzerine domates ile cevizi dizin. Diğer yumuşamış dondurmayı üzerine boşaltın ve derin dondurucuda en az 3-4 saat bekletin. Üzerini toz antepfıstığı ile süsledikten sonra dilimleyerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...