Tatlı mucize: Çikolata

VİŞNELİ VE BEYAZ ÇİKOLATALI TATLI(6-8 Kişilik)

Malzemeler:

100 gram oda sıcaklığında tereyağı

180 gram beyaz çikolata

1/3 su bardağı pudraşekeri

2 adet yumurta (hafifçe çırpılmış)

Bir buçuk su bardağı elenmiş un

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı dondurulmuş vişne

Hazırlanışı:

Tereyağını ve küçük parçalara ayrılmış beyaz çikolatayı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Soğuması için bir kenarda 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra pudraşekeri, yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. 18x28 cm ebadındaki ısıya dayanıklı bir kabı yağlayıp, yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı bu kaba yayın ve vişneleri gelişigüzel kekin içine batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...