Tatlı mucize: Çikolata
VİŞNELİ VE BEYAZ ÇİKOLATALI TATLI(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
180 gram beyaz çikolata
1/3 su bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta (hafifçe çırpılmış)
Bir buçuk su bardağı elenmiş un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı dondurulmuş vişne
Hazırlanışı:
Tereyağını ve küçük parçalara ayrılmış beyaz çikolatayı bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Soğuması için bir kenarda 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra pudraşekeri, yumurta, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. 18x28 cm ebadındaki ısıya dayanıklı bir kabı yağlayıp, yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı bu kaba yayın ve vişneleri gelişigüzel kekin içine batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Tatlı mucize: Çikolata
TOP KEK(16 Adet)
Kek için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı esmerşeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 su bardağı kakao
200 gram krem peynir
Yarım su bardağı pudraşekeri
100 gram (1 paket 80 gram) bitter çikolata
Üzeri için:
Renkli şekerleme renkli damla çikolata
Hazırlanışı:
Kek için tereyağı ve esmerşekeri mikserle çırparak, krema haline getirin. Teker teker yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip, karışıma ekleyin. Daha sonra yağlanmış kelepçeli veya baton kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Soğuduktan sonra elinizle toz haline gelene kadar ufalayın. Krem peynir ve pudraşekerini ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp, buzdolabında en az 3 saat bekletin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve top kekleri bulayın. Üzerlerini renkli şekerleme ve renkli damla çikolatalarla süsleyip, dilerseniz külahta servis yapın.
Tatlı mucize: Çikolata
DAMLA ÇİKOLATALI CUPCAKE(8 Adet)
100 gram tereyağı
3 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı damla çikolata
Üzeri için:
2/3 su bardağı pudraşekeri
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Renkli şeker hamuru
Hazırlanışı:
Cupcake için oda sıcaklığındaki tereyağı ve tozşekeri mikserle şeker eriyene kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un, vanilya ve kabartma tozu eledikten sonra karışıma katın ve tüm malzemeyi karıştırın. Son olarak damla çikolatayı ekleyip, şöyle bir karıştırın. Harcı cupcake kalıplarına paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzeri için pudraşekeri, tereyağı, vanilya ve limon suyunu (isteğe bağlı olarak gıda boyası ile renklendirilebilir) iyice çırpıp, soğuyan cupcake'lerin üzerini kaplayın. Renkli şeker hamuru ile süsleyip servis yapın.
Tatlı mucize: Çikolata
ÜÇ KATLI ÇİKOLATALI PASTA(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
Pandispanya için:
6 adet yumurta
6 Türk kahvesi fincanı tozşeker
Dört buçuk çorba kaşığı kaynar su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Dört buçuk Türk kahvesi fincanı un
3 çorba kaşığı kakao
Bir buçuk paket kabartma tozu
Bir buçuk paket vanilya
Krema için:
600 gram Ricotta peyniri ya da tuzsuz lor peyniri
Yarım su bardağı bal, çilek
Hazırlanışı:
Pandispanya için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar mikserle (yaklaşık 7-8 dakika) çırpın. Şekerin yarısını ekleyip, şeker eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika çırpın. Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın. İçine elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı katıp, karıştırın. Tahta bir kaşıkla, çırpılmış yumurta akından 2 kaşık alarak, unlu karışıma katın ve fazla karıştırmadan yedirin. Yumurta akı bitene dek işleme devam edin. 25 cm çapındaki yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra karışımı içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan 50 dakika pişirin. Pandispanyayı oda sıcaklığında bekleterek soğutun ve enlemesine 3 eşit parçaya bölün. Diğer taraftan krema için peynir ve balı bir kaba alarak, mikserle çırpın. Peynirli karışımı 3 eşit parçaya ayırın ve kek dilimlerinin arasına sürüp, üzerine dilimlenmiş çilek yerleştirin. Pastanın üstünü krema ile kaplayıp, dilimlenmiş çilekle süsleyin. Dilimleyerek, servis yapın.
Tatlı mucize: Çikolata
ÇİKOLATALI KEK(6-8 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram tereyağı
250 gram bitter çikolata
1/3 su bardağı süt
1 su bardağı pudraşekeri
4 adet oda sıcaklığında yumurta
3/4 su bardağı un
Süslemek için:
Altın çilek
Hazırlanışı:
Baton kek kalıbının içini bir fırça ile yağladıktan sonra yağlı kağıt ile kaplayın. Tereyağını küçük bir tavada eritip, ılınması için kenara alın. Kıyılmış çikolatayı ve sütü bir kaba alıp, benmari usulü eritin. Kabı sıcak suyun içinden çıkartın. Eriyen çikolata ve sütü mikserle çırparak birbirine yedirin. Pudraşekeri ekleyip tekrar mikserle çırpın ve karışımın soğuması için 10 dakika bekletin. Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarılarını teker teker, soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin. Daha sonra eriyip soğuttuğunuz tereyağını katın ve tüm malzemeyi özleşene dek mikserle çırpın. Elenmiş unu ekleyip hafifçe karıştırın. Diğer taraftan yumurta aklarını temiz ve kuru cam bir kasede kabarıp yoğunlaşana kadar mikserle çırpın. Tahta bir kaşıkla çikolatalı karışıma yedirin ve baton kek kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcaklığı 160 dereceye indirip 50 dakika daha pişirin. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Daha sonra kalıptan çıkarıp, soğutma telinin üzerinde soğutun. Altın çilek ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler