Tarihimizden lezzet derlemesi
Mutfağımızın sevilen lezzetleri arasından kısa sürede hazırlayabileceğiniz örnek yemek tarifleri...
TANDIR ÇORBASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kurufasulye
Yarım su bardağı aşurelik buğday
3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
8-10 su bardağı sıcak et suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Nohut, kurufasulye ve aşurelik buğdayı bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp, yeniden su ekleyin. Ayrı kaplarda hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine 8 su bardağı et suyu ilave edin. Nohut, kurufasulye, buğday, kırmız mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Mercimek yumuşayana dek (çorba koyu olursa kalan et suyunu da ilave edin) pişirip, servis yapın.