Tarihimizden lezzet derlemesi
Mutfağımızın sevilen lezzetleri arasından kısa sürede hazırlayabileceğiniz örnek yemek tarifleri...
TANDIR ÇORBASI(6 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım su bardağı nohut
Yarım su bardağı kurufasulye
Yarım su bardağı aşurelik buğday
3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
8-10 su bardağı sıcak et suyu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Nohut, kurufasulye ve aşurelik buğdayı bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp, yeniden su ekleyin. Ayrı kaplarda hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin ve rengi dönene dek kavurun. Üzerine 8 su bardağı et suyu ilave edin. Nohut, kurufasulye, buğday, kırmız mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Mercimek yumuşayana dek (çorba koyu olursa kalan et suyunu da ilave edin) pişirip, servis yapın.
Tarihimizden lezzet derlemesi
TAHİN SOSLU BALKABAĞI(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 çorba kaşığı tahin
500 gram balkabağı
Yarım su bardağı tozşeker
3 cm büyüklüğünde çubuk tarçın
20 adet kepekli bisküvi
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Süslemek için:
Ceviz ve nane yaprağı
Hazırlanışı:
Balkabağını küçük parçalar halinde dilimleyip, bir tencereye alın. Üzerine tozşeker ve tarçın ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte kabak yumuşayana dek pişirin. İçinden tarçını alın. Kabak soğuduktan sonra blenderden geçirip, sıkma torbasına alın. Bisküvi ve tereyağını birlikte blenderden geçirin. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine, dört adet küçük çember kalıp koyun. İçlerine elinizle bastırarak tereyağlı bisküvi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 3 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çemberleri alın. Bisküvi tabanlarını bir spatula ile servis tabaklarına aktarın. Üzerine balkabağı püresi sıkın. Tahin gezdirin. Yarım ceviz koyup, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
TARİF DETAY