Yulaflı, Acılı Kurabiye

Yulaflı, Acılı Kurabiye

Baharatın sıcaklığıyla yulafın doyuruculuğunu buluşturan Yulaflı, Acılı Kurabiye; atıştırmalıkta cesur ve lezzetli bir seçenek!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hindistan cevizi yağı ve kakao yağını benmari usulü eritin. Yulaf, şeker, kırmızıbiber, kakao ve tuzu blender'de un haline gelene kadar çekin.

  • 2

    Küçük bir kasede chia tohumunu alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. 5 dakika bekletin.

  • 3

    Geniş bir kaseye çekilmiş kuru malzemeleri alın. Üzerine chia'yı ve eritilmiş yağları ilave ederek yoğurun.

  • 4

    Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Avuç içinizle hafifçe bastırarak şekil verin.

  • 5
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...