Yulaflı, Acılı Kurabiye

Baharatın sıcaklığıyla yulafın doyuruculuğunu buluşturan Yulaflı, Acılı Kurabiye; atıştırmalıkta cesur ve lezzetli bir seçenek!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hindistan cevizi yağı ve kakao yağını benmari usulü eritin. Yulaf, şeker, kırmızıbiber, kakao ve tuzu blender'de un haline gelene kadar çekin.
-
2
Küçük bir kasede chia tohumunu alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. 5 dakika bekletin.
-
3
Geniş bir kaseye çekilmiş kuru malzemeleri alın. Üzerine chia'yı ve eritilmiş yağları ilave ederek yoğurun.
-
4
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Avuç içinizle hafifçe bastırarak şekil verin.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL