Kuru İncirli ve Kuru Üzümlü Kurabiye

Pratik tarifiyle Kuru İncirli ve Kuru Üzümlü Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ayçiçek yağı, yumurta ve pekmez ekleyip hafifçe çırpın. Karışıma un, vanilya ve kabartma tozu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin. Hamura kuru incir, kuru üzüm, ceviz ve tuz ilave edip buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
-
2
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL