Hurmalı Cevizli Kurabiye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kapta tereyağı, un ve soğuk suyu karıştırıp hamur hazırlayın. Hamuru buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Diğer taraftan hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, ceviz ve kaynar su ile birlikte blenderden geçirin.
-
2
Dinlenen hamuru oklava ile açın ve 3 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin ortalarına uzun ince şekilde hurmalı harcı yerleştirin. Hamurların karşılıklı iki uzun ucunu harcın üzerinde birleştirin.
-
3
Üç parmak genişliğinde kesip yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL