Acı Biberli Çikolatalı Kurabiye
 
                                                Acı biberin keskin aromasıyla tatlı çikolatanın buluştuğu bu kurabiye, alışılmışın dışında lezzet arayanlara enfes bir tat sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Bir karıştırma kabına unu, kakaoyu, kabartma tozunu alın. Üzerine toz acı biberi ve tarçını ekleyin. Çırpma teli yardımıyla kuru malzemeleri iyice karıştırın.
- 
                    2
                    Ayrı bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını alın. Üzerine şekeri ekleyin. Mikserle orta hızda, krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika çırpın.
- 
                    3
                    Tereyağı ve şeker karışımına yumurtayı kırın. Vanilya özütünü ilave edin. Mikserle düşük hızda çırpın, malzemeler birleşene kadar devam edin.
- 
                    4
                    Kuru malzemeleri tereyağlı karışıma ekleyin. Mikserin düşük hızında veya bir spatula yardımıyla karıştırın. Karışım homojen hale geldiğinde damla çikolatayı ekleyerek harmanlayın.
- 
                    5
                    Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Harçtan bir yemek kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye yerleştirin. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.
- 
                    6
                    Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Kenarları sertleştiğinde ve ortası hala yumuşakken fırından çıkarın.
- 
                    7
                    Tepside 5 dakika bekletin. Ardından bir ızgara teline alıp tamamen soğumalarını sağlayın.
- 
                    8
                    Tamamen soğuduğunda servis tabağına alın. Dilerseniz rendelenmiş çikolata serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    