Acı Biberli Çikolatalı Kurabiye

Acı biberin keskin aromasıyla tatlı çikolatanın buluştuğu bu kurabiye, alışılmışın dışında lezzet arayanlara enfes bir tat sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir karıştırma kabına unu, kakaoyu, kabartma tozunu alın. Üzerine toz acı biberi ve tarçını ekleyin. Çırpma teli yardımıyla kuru malzemeleri iyice karıştırın.
-
2
Ayrı bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını alın. Üzerine şekeri ekleyin. Mikserle orta hızda, krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika çırpın.
-
3
Tereyağı ve şeker karışımına yumurtayı kırın. Vanilya özütünü ilave edin. Mikserle düşük hızda çırpın, malzemeler birleşene kadar devam edin.
-
4
Kuru malzemeleri tereyağlı karışıma ekleyin. Mikserin düşük hızında veya bir spatula yardımıyla karıştırın. Karışım homojen hale geldiğinde damla çikolatayı ekleyerek harmanlayın.
-
5
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Harçtan bir yemek kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye yerleştirin. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.
-
6
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Kenarları sertleştiğinde ve ortası hala yumuşakken fırından çıkarın.
-
7
Tepside 5 dakika bekletin. Ardından bir ızgara teline alıp tamamen soğumalarını sağlayın.
-
8
Tamamen soğuduğunda servis tabağına alın. Dilerseniz rendelenmiş çikolata serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL