Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Kurabiye Tarifi
KOLAY 8 KİŞİLİK

Ağızda dağılan bol çikolata parçacıklı bir kurabiyeye ne dersiniz? Güzel bir hamur elde ettikten sonra buzdolabına atarak hamurunuzu dinlendirmeyi unutmayın! Misafirlerinizin damağında eşsiz bir iz bırakacak

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Çikolatayı irice kıyın. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve kenara alın.

  • 2

    Tereyağını iyice yumuşayana kadar çırpın. Üzerine esmer şeker, toz şeker ve vanilya ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeyi ekleyip dikkatlice karıştırın. En son çikolata parçalarını da ekleyip özleşene kadar biraz daha karıştırın.

  • 3

    Hamuru tezgaha alıp toparlayın ve rulo yapın. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kurabiye hamurunu 1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 12-13 dakika pişirin.

    AŞÇININ NOTU
    Kurabiye pişirme süresinin sonunda yumuşak görünse bile mutlaka fırından alın. Çünkü soğudukça normal kıvama gelecektir.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...