Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Ağızda dağılan bol çikolata parçacıklı bir kurabiyeye ne dersiniz? Güzel bir hamur elde ettikten sonra buzdolabına atarak hamurunuzu dinlendirmeyi unutmayın! Misafirlerinizin damağında eşsiz bir iz bırakacak
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çikolatayı irice kıyın. Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve kenara alın.
-
2
Tereyağını iyice yumuşayana kadar çırpın. Üzerine esmer şeker, toz şeker ve vanilya ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ardından elediğiniz kuru malzemeyi ekleyip dikkatlice karıştırın. En son çikolata parçalarını da ekleyip özleşene kadar biraz daha karıştırın.
-
3
Hamuru tezgaha alıp toparlayın ve rulo yapın. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kurabiye hamurunu 1.5 cm kalınlığında dilimleyin. Pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 12-13 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler