Tahinin lezzet kattığı 8 yemek tarifi
Tahin Salatası
5 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı su
4 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 diş sarmısak
1 demet marul
2-3 yaprak maydanoz
Tahin Salatası Yapılışı
TAHİNİ derin bir kaba alın. Su ile karıştırıp yoğunluğunu açın. İçine zeytinyağı ve limon suyunu ilave edin. Sarmısakları dövüp, tahinli karışıma ekleyin. İyice karıştırın. Marulu incecik kıyın. Son olarak marulu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Tahinin lezzet kattığı 8 yemek tarifi
Tahinli Bulgur Köftesi
4 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı tahin
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
3 adet orta boy soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
7-8 dal maydanoz
Yeteri kadar su
Tuz, pulbiber, kimyon
Tahinli Bulgur Köftesi Yapılışı
BULGURU kapaklı bir kaba alıp üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. Kapağını kapatıp şişene kadar bekletin. Diğer taraftan mercimeği küçük bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kısık ateşte, yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp soğutun ve bulgura ilave edin. Yemeklik doğradığınız soğanı sıvıyağda rengi dönene kadar sote edin. Soğuduktan sonra bulgura ekleyin. Tahin, kıyılmış maydanoz, pulbiber, kimyon ve tuz ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arzunuza köfteler hazırlayın
Tahinin lezzet kattığı 8 yemek tarifi
Börülce Soslu Dana Madalyon
2 Kişilik
Malzemeler
2 adet dana madalyon
Yarım su bardağı haşlanmış kuru börülce
1 adet soğan
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 diş sarmısak
2 adet defne yaprağı
2 adet kesmeşeker
3-4 adet tane karabiber
Yarım kahve fincanı sıcak su
1 kahve fincanı krema
1 adet haşlanmış kırmızı biber
Tuz
Üzeri için:
Tahin ve safran
Börülce Soslu Dana Madalyon Yapılışı
Soğanı piyazlık doğrayıp tencereye alın. Üzerine zeytinyağı, sarmısak, defne yaprağı, kesmeşeker, karabiber ve eti ekleyin. Su ilave edip, kısık ateşte etler suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ocağın altını orta ısıda açıp, etleri kızartın. Etleri servis tabağına alın. Börülceyi, eti pişirdiğiniz tencereye koyun. Defne yapraklarını çıkarıp, kremayı ekleyin. Koyulaştığında tuz ilave edip ocaktan alın. Blenderden geçirip etlerin yanına koyun. Kırmızı biberi halka doğrayıp servis tabağına alın. Sosun üzerine tahin gezdirip, safran serperek servis yapın.
Aşçının notu: Börülce sosu evde hazırlayabilir veya hazır olarak gurme market ve şarküterilerden temin edebilirsiniz
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri