Tatlı Buğday Salatası
Akşam yemeğinde salatanızı tatlandıracak bir tarif arıyorsanız işte tatlı buğday salata tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Aşurelik buğdayı yıkayıp tencereye alın ve üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edip bir gece dinlendirin.
-
2
Ertesi gün suyunu süzüp yeniden üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayana dek haşlayın. Varsa suyunu süzüp soğuması için kenara alın.
-
3
Ayrı bir yerde portakal suyu ve balı çırpın. Buğdayın üzerine gezdirip harmanlayın ve servis tabağına alın. Nar ve tüm kuru yemişleri üzerine serpiştirin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL