Tatlı Buğday Salatası

KOLAY 20 DAKİKA 4 KİŞİLİK

Akşam yemeğinde salatanızı tatlandıracak bir tarif arıyorsanız işte tatlı buğday salata tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Aşurelik buğdayı yıkayıp tencereye alın ve üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edip bir gece dinlendirin.

  • 2

    Ertesi gün suyunu süzüp yeniden üzerini dört parmak geçecek kadar su ilave edin ve yumuşayana dek haşlayın. Varsa suyunu süzüp soğuması için kenara alın.

  • 3

    Ayrı bir yerde portakal suyu ve balı çırpın. Buğdayın üzerine gezdirip harmanlayın ve servis tabağına alın. Nar ve tüm kuru yemişleri üzerine serpiştirin. Portakal kabuğu ile süsleyip servis yapın.

    AŞÇININ NOTU
    Servis yapacağınız zaman iyice harmanlayıp servis tabaklarına pay edin. Tatlı buğday salatasına mevsimine göre küp doğranmış tatlı-sert armut veya elma da ilave edebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...