Hurmalı Narlı Pilav

Hurmalı Narlı Pilav

Doğal hurmanın tatlı lezzeti, nar tanelerinin ferahlatıcı dokunuşuyla buluşuyor. Sofranıza hem şıklık hem de benzersiz bir aroma katmak için bu özel pilav tarifini keşfedin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci tuz ilave edilmiş ılık suda 30 dakika bekletin. Suyunu süzüp yıkayın. Süzgece alıp suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
  • 2
    Pirinç, tuz, zencefil ve suyu pilav tenceresine alın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pilav suyunu çektiğinden ocaktan alın. 10 dakika dinlendirin.
  • 3
    Çatal yardımıyla havalandırıp, içinden zencefili alın. Ayrı bir yerde kıyılmış dereotu, tanelenmiş nar, Antep fıstığı, irice doğranmış hurma, zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırın.
  • 4
    Bu karışımı yasını pilava ilave edip harmanlayın. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine kalan karışımı yerleştirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...